stappenplan

Kies een kaart
Het beginpunt is het kiezen van een kaartje, of kaartjes, dat het meest aan je wensen voldoet. Door op een kaart te klikken krijg je het kaartje helemaal te zien. Keuze gemaakt? Voeg dan de kaart toe aan het aanvraagformulier. Ben je klaar met kiezen‚ ga dan naar het aanvraagformulier.

Proefdruk op maat of voorbeeldkaart met standaard gegevens?
Het beginpunt is het kiezen van een kaartje, of kaartjes, dat het meest aan je wensen voldoet. Door op een kaart te klikken krijg je het kaartje helemaal te zien. Keuze gemaakt? Voeg dan de kaart toe aan het aanvraagformulier. Ben je klaar met kiezen‚ ga dan naar het aanvraagformulier.

Een proefkaartje aanvragen
Op maat: een kaartje op maat geeft het beste beeld van hoe jullie kaartje er straks in het echt uit gaat zien. Geef je teksten en wensen zo goed mogelijk door aan ons. Bijzondere wensen, bijvoorbeeld aanpassen van kleuren, indeling? Geef ze aan in het opmerkingen veld. We kunnen digitaal 2 kaartjes op maat maken en naar jullie mailen. Na jullie keuze laten we dan van 1 van deze kaartjes jullie kaartje als proefkaart drukken. Van het andere kaartje kunnen we dan eventueel het voorbeeldkaartje met standaard gegevens sturen. Beide kaartjes sturen wij kosteloos naar jullie toe.

Standaard kaartje: deze kaartjes zijn voorzien van de standaard teksten van internet, en geven een goed beeld van het kaartje. Deze hebben we meestal op voorraad liggen, en kunnen we dus meteen naar jullie versturen. In totaal, inclusief het kaartje op maat, kunnen jullie 4 proefkaartjes aanvragen, helemaal gratis, met als voorwaarde dat we ze in één keer naar jullie versturen (met uitzondering van de spotlak- of foliekaartjes). Weten jullie nog niet of het een jongen of meisje wordt? Dan maken we 2 kaartjes helemaal op maat.

Extra proefkaartjes: toch liever meer proefkaartjes? Standaard of op maat? Voor extra gedrukte kaartjes rekenen wij € 7,50 per kaartje, dit is inclusief verzendkosten.

Het digitale ontwerp
Nadat wij het aanvraagformulier hebben ontvangen, ontvangen jullie binnen 2-3 werkdagen een ontwerp in de mail. Het voordeel van een digitaal ontwerp is, dat we alles nog kunnen aanpassen voordat we het proefkaartje echt laten drukken. De aanpassingen bij Meneer Vogel zijn kosteloos, tot een maximum van 7 aanpassing rondes. Daarna kunnen er, afhankelijk van de impact van de aanpassingen, kosten in rekening worden gebracht. Dit zullen we uiteraard van te voren met jullie overleggen.
Zodra jullie helemaal tevreden zijn over het digitale ontwerp, gaan we het echte proefkaartje laten drukken.

Het echte proefkaartje
Iedere woensdag/donderdag worden de proefkaartjes van die week gedrukt. In het weekend wordt alles verpakt en jullie hebben de kaartjes dan na het weekend in huis. Jullie ontvangen de proefkaartjes, samen met voorbeelden van de verschillende papiersoorten:

  • MatMc: glad papiersoort, met een matte uitstraling.
  • Conqueror: Papier met een klassieke uitstraling met en een licht reliëf.
  • Parelmoer: Dit papiersoort heeft een subtiele glinstering. Perfect voor het creëren van een goud-zilver- of brons-look.
  • Tinteretto Gesso: Prachtige ongestreken papiersoort met een lichte, bobbelige structuur. Deze soort zorgt voor een unieke en luxe uitstraling.
  • Kalk: Een prachtige semi-transparante papiersoort. Het papier leent zich er goed voor om gebruikt te worden als een inlegvel bij een kaart, of als extra label om het kaartje een luxe uitstraling te geven. Kan alleen bedrukt worden met heldere kleuren en zwart.

Bij de proefkaartjes ontvangen jullie ook voorbeelden van enveloppe kleuren en voorbeeldjes van sluitzegeltjes. Voor de kaartjes die aan elkaar moeten worden geknoopt, ontvangen jullie ook meteen voorbeelden van de kleuren touw of zijdelint. Ook na het drukken van de proefkaartjes kunnen we nog dingen aanpassen. Van de wijzigingen ontvangen jullie een nieuw digitaal ontwerp via de mail. Zijn jullie helemaal tevreden, dan geven jullie me de keuze voor het papiersoort, enveloppe kleur, eventueel kleur  van het waxkoordje of zijdelintje, en de aantallen door. Wij sturen dan de enveloppen alvast toe. Betreft het kaartjes die jullie zelf in elkaar moeten zetten? Dan sturen wij ook alvast de waxkoordjes of zijdelintjes naar jullie toe. Door alles tijdig aan ons door te geven, kunnen we straks de geboortekaartjes snel aan jullie leveren.
Mochten jullie geen gebruik maken van de proefkaartjes, ontvangen wij deze graag weer retour.

Betaling
Er zijn 2 factureringsmomenten:

  1. 50% bij het versturen van de enveloppen.
  2. bij het doorgeven van de geboortegegevens. De volledige betaling dient bij ons binnen te zijn, voordat de kaartjes worden verstuurd naar jullie. De facturen worden via de mail naar jullie verstuurd.

Goed om te weten dat het minimaal te bestellen aantal kaartjes 25 is. En onder de 45 kaartjes worden er extra drukker kosten in rekening gebracht. Zie de prijslijst voor de details.

De enveloppen
Zodra jullie het aantal kaartjes weten sturen wij de enveloppen alvast op. De enveloppen komen van een andere leverancier dan de kaartjes en worden daarom apart verstuurd.

Na de geboorte
En dan is het zover, de echte gegevens kunnen worden ingevuld. Jullie sturen mij een mailtje, met in het subject: GEBOORTE of een Whatsapp ( +31 64 8628788) met de geboortegevens. Ik pas het digitale ontwerp aan en mail het ter controle nog een keer aan jullie terug. In de mail bevestigen wij ook de andere afspraken cq wensen die wij hebben afgesproken. Na jullie akkoord gaan de kaartjes dan naar de drukker. Let op: de sluitingstijd van de drukker is 11.00 uur. De kaartjes worden dan die zelfde dag nog gedrukt en verstuurd. Dit, met uitzondering van de spotlak kaartjes. Deze hebben een levertijd van 2-3 werkdagen, ivm het laten drogen van de spotlak laag. Hebben jullie gekozen kaartjes waar wij de extra handeling voor doen? Zoals bijvoorbeeld de labelkaartjes en vlaggenlijntje?  Deze worden gedrukt en naar ons atelier verstuurd voor het samenstellen van de setjes, daarna worden ze doorgestuurd naar jullie. Meer over levertijden vind je hier.