papiersoorten

Er kan een keuze gemaakt worden uit 5 verschillende papiersoorten, deze zijn uiteraard van hoogwaardige zware kwaliteit en FSC verantwoord. De uitstraling onderling verschilt erg. Samen met de proefkaartjes die wij versturen, ontvangen jullie een papierwaaier met de verschillende soorten papier, zodat een goed beeld ontstaat van de verschillen en uitstraling per soort.

  • Tinteretto Gesso: onze favoriet! Prachtige ongestreken papiersoort met een lichte, bobbelige structuur. Dit papier zorgt voor een natuurlijk stoere uitstraling.
  • Conqueror:  Dit papier heeft een ongestreken, lichte lijnen, structuur.
  • MatMC :  glad, iets glimmend papier met een mooie strakke uitstraling
  • Parelmoer : dit papier heeft een subtiele, luxe glinstering. Ook perfect voor het creëren van een goud-zilver- of brons-look.
  • HVO: Hout Vrij Ongestreken papier, een minder glad papier dan het sulfaatpapier, met een mooie, natuurlijk robuuste uitstraling. Het dikste papier uit onze collectie.

De prijzen van de verschillende soorten papier zijn gelijk, kijk voor details op de prijslijst van de kaartjes.

Note: papier is een natuurproduct en kunnen er minimale verschillen zitten tussen de proefdruk en de werkelijke druk.

FSC® Papier

Alle papiersoorten die wij leveren zijn standaard FSC gecertificeerd. FSC® staat voor Forest Stewardship Council. Dit is een internationale non-profit organisatie die wereldwijd verantwoord bosbeheer stimuleert. Het FSC-keurmerk garandeert dat de grondstoffen voor papier afkomstig zijn van zo’n FSC bos.

FSC-papier is nooit afkomstig uit een bos met hoge natuurwaarden of van een plantage waarvoor een tropisch regenwoud is gekapt.

Voor meer informatie: fsc.nl