stappenplan

Kies een kaart
Het beginpunt is het kiezen van een kaartje, of kaartjes, dat het meest aan je wensen voldoet. Door op een kaart te klikken krijg je het kaartje helemaal te zien. Keuze gemaakt? Voeg dan de kaart toe aan het aanvraagformulier. Ben je klaar met kiezen‚ ga dan naar het aanvraagformulier.

Proefdruk op maat of voorbeeldkaart met standaard gegevens?

Op maat: een kaartje op maat geeft het beste beeld van hoe jullie kaartje er straks in het echt uit gaat zien. Geef je teksten en wensen zo goed mogelijk door aan ons. Bijzondere wensen, bijvoorbeeld aanpassen van kleuren, indeling? Geef ze aan in het opmerkingen veld. We kunnen digitaal 2 kaartjes op maat maken en naar jullie mailen. Na jullie keuze laten we dan van 1 van deze kaartjes jullie kaartje als proefkaart drukken. Van het andere kaartje kunnen we dan eventueel het voorbeeldkaartje met standaard gegevens sturen. Beide kaartjes sturen wij kosteloos naar jullie toe. De kaartjes op maat worden altijd gedrukt op het tinteretto gesso papiersoort.

Standaard kaartje: deze kaartjes zijn voorzien van de standaard teksten van internet, en geven een goed beeld van het kaartje. Deze hebben we meestal op voorraad liggen, en kunnen we dus meteen naar jullie versturen. In totaal, inclusief het kaartje op maat, kunnen jullie 4 proefkaartjes aanvragen, helemaal gratis, met als voorwaarde dat we ze in één keer naar jullie versturen. Weten jullie nog niet of het een jongen of meisje wordt? Dan maken we 2 kaartjes helemaal op maat.

Extra proefkaartjes: toch liever meer proefkaartjes? Standaard of op maat? Voor extra gedrukte kaartjes rekenen wij € 7,50 per kaartje, dit is inclusief verzendkosten.

Het digitale ontwerp
Nadat wij het aanvraagformulier hebben ontvangen, ontvangen jullie binnen 2-3 werkdagen een ontwerp in de mail. Het voordeel van een digitaal ontwerp is, dat we alles nog kunnen aanpassen voordat we het proefkaartje echt laten drukken. De aanpassingen bij Meneer Vogel zijn kosteloos, tot een maximum van 7 aanpassing rondes. Daarna kunnen er, afhankelijk van de impact van de aanpassingen, kosten in rekening worden gebracht. Dit zullen we uiteraard van te voren met jullie overleggen.
Zodra jullie helemaal tevreden zijn over het digitale ontwerp, gaan we het echte proefkaartje laten drukken.

Het echte proefkaartje
Iedere dinsdag worden de proefkaartjes van die week gedrukt en aan het eind van de week hebben jullie de kaartjes dan in huis. Jullie ontvangen de proefkaartjes, samen met voorbeelden van de verschillende papiersoorten:

  • Tinteretto Gesso: onze favoriet! Prachtige ongestreken papiersoort met een lichte, bobbelige structuur. Dit papier zorgt voor een natuurlijk stoere uitstraling.
  • Conqueror:  Dit papier heeft een ongestreken, lichte lijnen, structuur.
  • MatMC :  glad, iets glimmend papier met een mooie strakke uitstraling
  • Parelmoer : dit papier heeft een subtiele, luxe glinstering. Ook perfect voor het creëren van een goud-zilver- of brons-look.
  • HVO: Hout Vrij Ongestreken papier, een minder glad papier dan het sulfaatpapier, met een mooie, natuurlijk robuuste uitstraling. Het dikste papier uit onze collectie.

Bij de proefkaartjes ontvangen jullie ook voorbeelden van enveloppe kleuren en voorbeeldjes van sluitzegeltjes. Voor de kaartjes die aan elkaar moeten worden geknoopt, ontvangen jullie ook meteen voorbeelden van de kleuren touw of zijdelint. Ook na het drukken van de proefkaartjes kunnen we nog dingen aanpassen. Van de wijzigingen ontvangen jullie een nieuw digitaal ontwerp via de mail. Zijn jullie helemaal tevreden, dan geven jullie me de keuze voor het papiersoort, enveloppe kleur, eventueel kleur  van het waxkoordje of zijdelintje, en de aantallen door.  Wij sturen dan de enveloppen alvast toe. Betreft het kaartjes die jullie zelf in elkaar moeten zetten? Dan sturen wij ook alvast de waxkoordjes/lintjes, eventueel sluitzegeltjes en minilabels alvast aan jullie toe. Door alles tijdig aan ons door te geven, kunnen we straks de geboortekaartjes snel aan jullie leveren.

Mochten jullie geen gebruik maken van de proefkaartjes, ontvangen wij deze graag weer retour.

Betaling
Er zijn 2 factureringsmomenten:

  1. 50% bij het versturen van de enveloppen/bij het doorgeven van de wensen naar aanleiding van het ontvangen proefkaartje.
  2. 50% bij het doorgeven van de geboortegegevens. De volledige betaling dient bij ons binnen te zijn, voordat de kaartjes worden verstuurd naar jullie. De facturen worden via de mail naar jullie verstuurd.

Goed om te weten dat het minimaal te bestellen aantal kaartjes 25 is. En onder de 45 kaartjes worden er extra drukker kosten in rekening gebracht. Zie de prijslijst voor de details.

Op al onze kaartjes wordt op de achterzijde onze naam gedrukt, dit is een standaard proces. Het verwijderen van de vermelding “Meneer Vogel” is mogelijk, daarvoor passen wij het drukproces éénmalig aan. De kosten hiervan zijn € 20,00

De enveloppen
Zodra jullie het aantal kaartjes weten sturen wij de enveloppen alvast op. De enveloppen komen van een andere leverancier dan de kaartjes en worden daarom apart verstuurd.

Na de geboorte
En dan is het zover, de echte gegevens kunnen worden ingevuld. Jullie sturen ons een mailtje, met in het subject: GEBOORTE of een Whatsapp ( +31 64 8628788) met de geboortegegevens. We passen het digitale ontwerp aan en mailen het ter controle nog een keer aan jullie terug. In de mail bevestigen wij ook de andere afspraken cq wensen die wij hebben afgesproken. Na jullie akkoord gaan de kaartjes dan naar de drukker. Let op: de sluitingstijd van de drukker is 11.00 uur. De kaartjes worden dan die zelfde dag nog gedrukt en verstuurd. Dit, met uitzondering van de spotlak kaartjes. Deze hebben een levertijd van 2-3 werkdagen, ivm het laten drogen van de spotlak laag. Hebben jullie ervoor gekozen dat wij jullie kaartje compleet samengesteld leveren (zoals bijvoorbeeld de vlaggenlijntjes)?  Deze worden gedrukt en naar ons atelier verstuurd voor het samenstellen van de setjes, daarna worden ze doorgestuurd naar jullie. In de periode 25-07-2023 – 01-09-2023 bieden wij géén samenstel service aan! Meer over levertijden vind je hier.