spotlak of folie

Geef een finishing touch aan je kaartje met een laagje spotlak, of een mooie goud-/zilver-/rosegoud folie laagje

Folie: Wij hebben de keuze uit zilver- goud en rose-goud kleurig folie.

Vaak maken wij de foliekaartjes ontwerpen helemaal naar wens van de klant. Regelmatig ontvangen we een afbeelding van een toren of bijvoorbeeld een brug uit de plaats waar het kindje op gaat groeien. Deze tekenen we na en zetten hem dan in folie op het kaartje. Zo mooi, zo uniek.

Maar, ook op onze vrijwel al onze bestaande ontwerpen kunnen we het folie toepassen waar jullie dat willen.

Kies er bijvoorbeeld voor om de naam van jullie kindje er extra uit te laten springen, of juist de grafische elementen die het kaartje zo mooi maken. Jullie bepalen helemaal zelf waar je de nadruk, of eigenlijk, de folie wilt plaatsen.

Foliedruk in rose goud
Foliedruk in rose goud
Foliedruk zilver
Foliedruk in zilver

Spotlak: dit is een glanzende, verhoogde, dus voelbare laklaag die op bepaalde onderdelen van jullie geboorte- of trouwkaartje kan worden aangebracht. Ook hier bepalen jullie zelf waar het effect wordt toegepast.

Trouwkaart Spotlak
Trouwkaart spotlak
Spotlak letters zilver
Spotlak letters zilver

Goed om te weten:

  • De spotlak op folie wordt enkelzijdig aangebracht, dus op één zijde van het kaartje
  • Spotlak of goudfolie heeft een marge nodig van 2 tot 3 mm vanaf de rand, daar komt dus eventueel wel de print, maar niet de spot of folie.
  • Om de spotlak of de folie extra mooi uit te laten komen, wordt het uitsluitend gebruikt op het gladde, matte papiersoort, van dikke kwaliteit.
  • Over de folie komt een mooie soft-touch lamineer laag, dit zorgt voor een nog mooier en beter eindresultaat.
  • Tip: Bestel een standaard voorbeeldkaartje met het spot- of foliedruk, en krijg daar een goede indruk van hoe jullie eigen kaartje er straks uit kan komen te zien, en deze is helemaal gratis.
  • Het laten drukken van één enkel kaartjes, voorzien van goudfolie, met jullie eigen gegevens, is een arbeids intensief en deels handmatig proces. De kosten van zo’n proefkaartje op maat, dus wel helemaal voorzien van jullie eigen gegevens met spotlak of folie kosten € 35,00.
  • de levertijd voor de spotlak of folie kaartjes is iets langer, namelijk 2-3 werkdagen
  • Voorbeeld setjes met spotlak of folie zijn gratis aan te vragen via de mail  info@meneervogelmail.nl
  • De meerprijs voor het spotlak of folie is € 1.10 per kaartje.